Συστατικά
425 γρ. βρασμένα ρεβίθια
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρότα
1/3 φλιτζανιού κρουτόν με βότανα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά)
Αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος
4 ψωμάκια χάμπουργκερ ολικής αλέσεως
Φέτες ντομάτας, φύλλα μαρουλιού και σος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Μουλιάζω αποβραδίς τα ρεβύθια. Τοποθετώ τα ρεβίθια, τα καρότα, τα κρουτόν, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ασπράδι του αυγού, το σκόρδο, τη φλούδα του λεμονιού, πιπέρι και αλάτι στο μίξερ και θέτω σε λειτουργία μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, θα πλασουμε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια.
2. Ψεκάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με σπρέι μαγειρέματος. Προθερμάνετε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζω τα μπιφτέκια 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζω και τηγανίζω 4 με 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
3. Τα μπιφτέκια είναι έτοιμα να σερβιριστούν σε ψωμάκια με ντομάτα, μαρούλι και σος, ή ότι άλλο θέλεις... Καλή όρεξη!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 271 θερμίδες, 5 γρ. λίπος, 48 γρ. υδατανθράκων, 11 γρ. πρωτεΐνη.
Πηγή: Diabetes Self Management
Social Plugin